Connect with us

Ballina

SHBA stërvitet në Ballkan/ Ushtria ruse kundëpërgjigjet, zbarkon në Serbi

Published

on

Ministria Serbe e Mbrojtjes njoftoi sot se aktualisht po zhvillohej një stërvitje e përbashkët e njësive speciale të Forcave të Armatosura Serbe dhe Forcave të Armatosura Ruse, e quajtur Përgjigja e Përbashkët 2021.

Qëllimi i stërvitjes ishte trajnimi i njësive dhe strukturave komanduese, shkëmbimi i përvojës dhe përcjellja e njohurive dhe aftësive në luftën bashkëkohore kundër terrorizmit.

Ushtrimi stërvitor konsiston në praktikimin e operacioneve taktike të njësive speciale në tokë, ujë dhe në ajër, në antiterrorizëm, me armatime dhe pajisje që janë në përdorim në ushtritë serbe dhe ruse. Do të kryhet gjithashtu një ushtrim taktik me praktikë të drejtpërdrejtë të synuar.

Ministria e Mbrojtjes e Rusisë gjithashtu deklaroi se një ushtrim i përbashkët kundër terrorizmit i ushtarakëve serbë dhe rusë kishte filluar në Serbi. Deklarata lexon se njësitë speciale të dy ushtarakëve po marrin pjesë në stërvitjen, e cila do të zgjasë deri më 25 maj.

Në të njëjtën kohë, Balkan Security Network raportoi më 20 maj se një stërvitje ushtarake DEFENDER-Europe 21 do të mbahet nga maji deri në qershor, pjesërisht në Ballkan, me pjesëmarrjen e 28,000 trupave nga 26 vende.

Pjesa kryesore e stërvitjes, në të cilën do të marrin pjesë pak më shumë se 4,000 trupa amerikane, quhet Reagimi i Shpejtë 21 dhe do të zhvillohet në territoret e Bosnje dhe Herzegovinës, Sllovenisë, Kroacisë, Greqisë, Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë.

Continue Reading
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com